Привіт усім! Вирішив от поділитися одним місцем, можливо комусь треба. Останнім часом щось помітив, що сон не йде, всю ніч кручусь, а з самого ранку почуваюся, ніби вагони розвантажував. Думав на роботу, на погоду, а жінка видала: "Треба оновити постіль на якісну, а не цю синтетику з розпродажу". І тут я пішов в інтернет.
Зізнаюсь, думав, що підбір постільної білизни - це тільки "подобається колір чи ні". Виявилось, то цілий всесвіт. Там тобі і бязь, ранфорс, і сатин... Я в таких словах не розбирався, поки не натрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Люди, це ж криниця знань! Я провів майже годину. Там прямо як в енциклопедії: по полицях розписані всі тканини, від дешевої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть є порівняння з описом щільності та того ж, скільки там циклів прання витримує комплект. Це реально допомогло зрозуміти, чому один набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.
Кілька відкриттів для себе зрозумів:
- Виявляється, українські та євро розміри сітки трохи відрізняються, і перед замовленням варто бігати з сантиметром міряти свою ковдру, а не просто довіряти напису «сімейний».
- Хто б міг подумати, що тепла фланель в спеку — це жах, а якісний сатин реально охолоджує, тому що в нього плетіння ниток особливе.
- На сайті написано, як прати, щоб колір не полиняв після кількох прань. Болісна тема для нас, у кого пралка паше без вихідних.
Зрештою вирішили замовити спочатку один сатиновий набір від вітчизняного виробника (підтримав своїх). Наразі все чудово — сплю як немовлята, тканина дуже приємна до тіла, не ковзає й не електризується.
Загалом, якщо ти, як і автор, до цього моменту вважали, що підковдра — це не та річ, в що треба розбиратись, дуже рекомендую почитати інформацію на цьому ресурсі. Це дійсно зберігає час на пошуки та вберігає від придбання кота в мішку. Усім здорового сну!
Народ, хто розуміється на постільній білизні? Відкопав прикольний сайтик
- BilizDrine